Valorile noastre


Petrom se conduce pe baza valorilor de Profesionalism, Pionierat şi Parteneriat:

Petrom crede cu convingere că transpunerea acestor valori în acţiuni creează beneficii pe termen lung pentru toate părţile interesate, cum ar fi acţionari, clienţi, angajaţi, furnizori, comunităţi.

Aplicarea valorilor Petrom
Demonstrarea unui înalt nivel de profesionalism, pionierat şi parteneriat este o parte importantă a succesului în compania noastră. Aceste valori oferă suport dezvoltării ca individ şi ca echipă. În Petrom, ne încurajăm constant angajaţii să se gândească la valorile noastre şi la relevanţa acestora pentru activităţile lor profesionale. Credem că a fi un bun profesionist, un bun partener şi pionier stă la baza creării unei echipe şi a unei performanţe înalte, în mod continuu.

În 2009, am continuat să asigurăm, prin comunicare, un climat în care angajaţii sunt încurajaţi să aplice valorile în activităţile zilnice şi să susţină dezvoltarea companiei, prin schimbarea la nivel personal. Pentru a clarifica rolul valorilor Petrom, am folosit o metaforă sportivă într-o serie de ateliere de lucru interactive pentru manageri, precum şi o caravană prin locaţiile principale din ţară. Mesajul nostru a fost că succesul depinde de atitudine şi valori, fiind livrat ca o paralelă între viaţa sportivă şi cea profesională.

Activităţile personalizate, construite în jurul valorilor Petrom, au permis interacţiunea cu angajaţii şi au fost susţinute de doi promotori externi puternici: Octavian Belu - un model pentru manageri - şi campionul mondial la box Leonard Doroftei - un model pentru angajaţii din teritoriu. Pentru colegii din teritoriu, am redescoperit mândria de a face parte din echipa petroliştilor şi am discutat cu ei despre modul în care valorile îi pot ajuta în activitatea lor. Peste 360 de petrolişti ne-au împărtăşit cu mândrie poveştile lor de viaţă, inspirate din activitatea desfăşurată în companie. Cele mai emoţionante poveşti au fost premiate pe 8 septembrie 2009, cu ocazia Zilei Internaţionale a Petrolistului.

Valorile Petrom oferă angajaţilor oportunitatea să fie recompensaţi pentru performanţa muncii. De aceea, am urmărit să îmbunătăţim implicarea angajaţilor şi să le arătăm, prin recunoaştere efectivă, că trăirea valorilor este apreciată. Timp de câteva luni, o campanie internă organizată sub forma unei competiţii, a căutat exemple ale valorilor în acţiunile zilnice, cu mesajul „Ce-i mai bun în noi”. Angajaţii au fost invitaţi să-şi nominalizeze colegii sau echipele care încorporează spiritual valorile noastre. Am acordat trofeul Campionul „Ce-i mai bun în noi” acelui coleg care a demonstrat că aplică zilnic cele trei valori ale companie, precum şi trofeul „Voluntarul anului” acelui coleg implicat activ în acţiuni de voluntariat în anul 2009.


« inchide