Membrii Directoratului


Directoratul este ales de către Consiliul de Supraveghere şi are în componenţă şapte membri. Este entitatea care conduce activitatea curentă a companiei şi supraveghează conducerea companiilor din Grupul Petrom, în conformitate cu prevederile legale, cu Actul Constitutiv al societăţii, cu regulamentele şi procedurile interne, precum şi cu hotărârile Consiliului de Supraveghere şi ale Adunării Generale a Acţionarilor.

De la 1 februarie 2010, Directoratul are următoarea structură:

Mariana Gheorghe Mariana Gheorghe - Director General Executiv şi Preşedinte al Directoratului, responsabilă cu: Comunicare Corporativă, HSE, Resurse Umane, Dezvoltare Corporativă şi Relaţia cu Investitorii, Afaceri Corporative şi Conformitate, Juridic
A absolvit Facultatea de Relaţii Internaţionale la Academia de Studii Economice Bucureşti în 1979, Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti, în 1989, şi Finanţe Corporative la London Business School în 1995. Dna Gheorghe a lucrat pentru diverse companii româneşti şi pentru Ministerul de Finanţe din România. Între anii 1993 şi 2006 a lucrat pentru Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, ca Senior Banker pentru Europa de Sud-Est şi Regiunea Caucaz. După privatizarea Petrom, în 2004, dna Gheorghe a devenit membră a Consiliului de Administraţie al Petrom ca reprezentant BERD, până la data de 15 iunie 2006, când a devenit noul Director General Executiv al Petrom. Din 17 aprilie 2007 este Director General Executiv şi Preşedintele Directoratului Petrom.

Reinhard Pichler Reinhard Pichler - Director Financiar, responsabil cu: Finanţe şi Controlling, Audit Intern, Management de Risc şi Trezorerie, Administrarea Proprietăţii Imobiliare (CREM), Corporate Information Office (CIO), Global Solutions
A studiat la Colegiul Federal de Inginerie din Austria şi la Universitatea de Studii Economice din Viena. A fost Director Adjunct Controlling la OMV Group (1996-2000), Director al OMV Solutions (2000-2002), Vicepreşedinte şi Director Controlling Corporativ şi Contabilitate începând cu 2002. Lucrează în cadrul industriei de ţiţei şi gaze din 1990 şi a venit la Petrom în 2005.

Johann Pleininger Johann Plininger - Responsabil cu activitatea de Explorare şi Producţie
A urmat cursurile Colegiului Tehnic pentru Inginerie Mecanică şi Economie din Viena, a obţinut certificatul pentru Management de Proiect Internaţional şi a absolvit cursurile de Inginerie industrială. În cadrul OMV, a deţinut funcţii precum operator de zăcăminte, maistru sau supraveghetor producţie, inginer de Facilităţi şi Costuri, Manager de Proiect şi Director al Departamentului de Investiţii. A deţinut apoi funcţia de Director al Departamentului de Management de Proiect şi Investiţii. Lucrează în industria de ţiţei şi gaze din 1977. A venit la Petrom în 2005 şi a fost numit responsabil pentru activitatea de Explorare şi Producţie în iunie 2007. Începând cu 1 ianuarie 2008, dl Johann Pleininger a preluat conducerea întregii activităţi de Explorare şi Producţie, incusiv cea internaţională.

Siegfried Gugu Siegfried Gugu - Responsabil cu activitatea de Servicii de Explorare şi Producţie
A obţinut Diploma de Master şi Doctor în Ingineria Petrolului la Universitatea din Leoben. De când s-a alăturat OMV, a deţinut mai multe poziţii tehnice şi manageriale în Austria, Marea Britanie (1995-1997) şi Libia (2000-2004). Cea mai recentă poziţie deţinută este cea de Asset Manager (responsabil cu producţia de ţiţei a OMV în Austria). În industria de ţiţei şi gaze lucrează din 1990. A venit la Petrom în 2007 şi a fost numit responsabil pentru activitatea de Servicii de Explorare şi Producţie la începutul anului 2008.

Gerald Kappes Gerald Kappes - Responsabil cu activitatea de Gaze şi Energie (inclusiv Produse Chimice)
În 1986 a absolvit Dreptul la Universitatea J. Kepler din Linz, iar în 1989, Economia Industriei la aceeaşi universitate. Şi-a început cariera în 1989, în cadrul departamentului de Planificare operaţională şi îngrăşăminte chimice la Agrolinz GmbH. În 1990 a deţinut funcţia de Director Relaţii de politică comercială la „Asociaţia Europeană a Producătorilor de îngrăşăminte chimice” din Bruxelles. A lucrat în cadrul AMI Agrolinz Melamin GmbH, unde a deţinut diverse funcţii: Director pentru Europa de Vest între anii 1991 şi 1993, Director Marketing/Vânzări, melamină, din 1994, iar ulterior a fost Director al Departamentului de Aprovizionare şi Logistică, până în 2000. Între 2001 şi 2007 a lucrat pentru OMV Aktiengesellschaft ca Prim-Vicepreşedinte al Direcţiei de Aprovizionare Corporativă, iar din 2005 până în decembrie 2007 a deţinut funcţia de Manager al Diviziei de Aprovizionare în cadrul OMV Refining & Marketing GmbH, Viena. A venit în cadrul Petrom pe actuala poziţie la începutul anului 2008.

Neil Anthony Morgan Neil Anthony Morgan - Responsabil cu activitatea de Rafinare şi Produse Petrochimice
A absolvit Facultatea de Inginerie Chimică din cadrul Universităţii Salford din Manchester, Marea Britanie. Are o experienţă de peste 20 de ani în activitatea de Rafinare şi Produse Petrochimice. Înainte de a se alătura echipei Petrom a lucrat timp de patru ani pentru Petronas Penapisan (Malaysia), unde a deţinut poziţia de Director în cadrul proiectului de extindere a rafinăriei. Înainte de Petronas, a lucrat timp de 12 ani pentru Engen Petroleum (Africa de Sud). Din 1992, de când s-a alăturat companiei în funcţia de Specialist în Controlul Proceselor, dl Morgan a deţinut diverse funcţii, de la Inginer-Şef în Controlul Proceselor şi Tehnologia Informaţiei până la Director Servicii Tehnice şi Director Operaţiuni. Între anii 1985 şi 1990 a fost Şef Producţie, Şef Operaţiuni şi Inginer-Şef Procese în cadrul companiei Sentrachem Ltd. (Johanesburg, Africa de Sud). S-a alăturat echipei Petrom în 2008 şi, începând din iulie 2008, este responsabil pentru activitatea de Rafinare şi Produse Petrochimice.

Rainer Schlang Rainer Schlang - Responsabil cu activitatea de Marketing
Absolvent al Academiei de Comerţ şi al unui MBA în cadrul Universităţii Krems (Austria), Rainer Schlang s-a alăturat Grupului OMV în 1980, ocupând diverse funcţii. În ultimii 15 ani a coordonat activitatea de marketing a OMV în sud-estul Europei, dintre care 12 ani în România. Începând din 2007 şi până în prezent, a ocupat funcţia de Director General al OMV România şi responsabil pentru distribuţia retail şi comercial în cadrul reţelelor OMV din România, Bulgaria şi Serbia; a fost, de asemenea, şi Director General al OMV Croaţia. A fost numit membru al Directoratului Petrom începând din 1 februarie 2010.

Rainer Schlang l-a înlocuit pe Tamas Mayer, care a preluat noi responsabilităţi în cadrul Petrol Ofisi din Turcia, companie-lider pe piaţa distribuţiei de combustibili şi lubrifianţi, în care OMV deţine 41,58% din acţiuni. Tamas Mayer a fost membru al Directoratului Petrom, responsabil cu activitatea de Marketing, începând din 2005.


« inchide